• el
 • en

Varilux Ipseo® New Edition

Εξατομικεύει τη θέση της κοντινής εστίας για κάθε συνταγή.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους του σκελετού και των οπτικών κέντρων, υπολογίζονται οι δυο επιφάνειες του φακού ώστε κατά την κατασκευή να τοποθετηθούν οι κοντινές εστίες στο ιδανικό σημείο. Αντίστοιχα, και το προοδευτικό κανάλι διαμορφώνεται με τα δεδομένα.

 • bullet-tabΕξατομικευμένη κατασκευή φακού
 • bullet-tabΜεγαλύτερη άνεση στα πεδία της κοντινής όρασης

Σε συνδυασμό με την τεχνολογία Dual Digital Vision, η επαναστατική αυτή νέα πατέντα της Essilor μοιράζει τους βαθμούς του addition στις δύο πλευρές του φακού. Εξαλείφει κάθε παραμόρφωση ώστε ο πρεσβύωπας να βιώνει την πιο φυσική και άνετη όραση ακόμα και όταν βρίσκεται σε κίνηση.

 • bullet-tabΚατανομή του addition και στις δυο πλευρές του φακού ανάλογα με την οπτική συμπεριφορά
 • bullet-tabΦυσική απεικόνιση και οπτική αντίληψη χωρίς πλάγιες εκτροπές και κυματισμούς

s_DDVΜέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, ταυτίζονται δυο πολυεστιακές επιφάνειες σε ένα φακό. Υπολογίζεται η συνταγή, ο τύπος του πολυεστιακού και το addition ώστε να συνταιριάξει ιδανικά η πρόσθια και η οπίσθια επιφάνεια με αποτέλεσμα τη μέγιστη οπτική απόδοση των ιδιοτήτων του φακού.

 • bullet-tabΚατανομή του σχεδιασμού και στις δύο πλευρές του φακού
 • bullet-tabΜέγιστη οπτική απόδοση
 • bullet-tabΑπαράμιλλη ποιότητα όρασης

Τα τελευταία χρόνια η Essilor χρησιμοποιεί για την κατασκευή των φακώννέες ψηφιακές μηχανές Advanced Digital Surfacing.
Οι μηχανές αυτές, εκτός από την απόλυτη ακρίβεια που εξασφαλίζουν,προσφέρουν μεγάλες κατασκευαστικές δυνατότητες και ευελιξία.

Σε συνδυασμό με το Point-by-Point TwinningΤΜ, λογισμικό της Essilor που ελέγχει τις μηχανές Advanced Digital Surfacing, οι επιφάνειες των φακών διαμορφώνονται σημείο προς σημείο με ασύγκριτη ακρίβεια 0,1 μικρόμετρα (χιλιοστό του χιλιοστού) μεγιστοποιώντας τις επιδόσεις τους.
Χάρη σε αυτή την τεχνολογία η Essilor δημιούργησε φακούς με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και οπτική απόδοση όπως το Varilux Ipseo, το Varilux Physio, το Varilux Comfort New Edition κ.α.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Δεν πρέπει να συγχέεται η κατασκευή Advanced Digital Surfacing με τον σχεδιασμό.
Η κατασκευή Advanced Digital Surfacing δεν είναι σχεδιασμός.
Είναι ένας νέος τρόπος κατασκευής οφθαλμικών φακών ο οποίος εξασφαλίζει την ακρίβεια κατεργασίας ενός φακού αλλά δεν μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή του.
Η απόδοση ενός φακού εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τον σχεδιασμό του και εν συνεχεία από τον τρόπο κατασκευής του.

Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΚΑΘΕ ΜΑΤΙΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ…

Η κόρη του ματιού κάθε ανθρώπου διαφέρει, μόνιμα, αλλά και σε συνδυασμό με άλλα κριτήρια:

bullet-tabΑπόσταση (όσο περισσότερο κοιτάμε ένα αντικείμενο που βρίσκεται κοντά μας, τόσο το μέγεθος της κόρης του ματιού μειώνεται)

bullet-tabΦως (όσο χαμηλότερος ο φωτισμός, τόσο το μέγεθος της κόρης του ματιού μεγαλώνει)

bullet-tabΗλικία (όσο μεγαλύτερη η ηλικία, τόσο μικρότερη η κόρη)

bullet-tabΑμετρωπία (το μέγεθος της κόρης που προβάλλεται στο φακό αλλάζει ανάλογα με την αμετρωπία)

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ

Μέχρι τώρα, μόνο ένα μόνιμο, σταθερό και προκαθορισμένο μέγεθος κόρης μπορούσε να ληφθεί υπόψη στους υπολογισμούς του φακού.

Έτσι, η οπτική απόδοση του φακού ήταν πραγματικά τέλεια μόνο για ΕΝΑ μέγεθος κόρης, υπό ορισμένες συνθήκες, και για ένα συγκεκριμένο χρήστη. Σαν αποτέλεσμα, όταν το μέγεθος της κόρης του ματιού άλλαζε, η οπτική απόδοση του φακού δεν ήταν σταθερή.Με σκοπό να σχεδιάσουν έναν πιο σταθερό φακό του οποίου η απόδοση δεν θα επηρρεάζεται από το μέγεθος της κόρης, το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της Essilor ανέπτυξε ένα αποκλειστικό μοντέλο συμπεριφοράς, το οποίο λαμβάνει υπόψη του όλους τους παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για την αλλαγή του μεγέθους της κόρης.Ανάλογα με τη συνταγή του χρήστη και το addition, μπορεί να υπολογιστεί το μέγεθος της κόρης σε κάθε κατάσταση (διαφορετικές αποστάσεις όρασης, συνθήκες φωτισμού, ηλικία).

ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΦΑΚΟΥ

Αυτό το αποκλειστικό μοντέλο συμπεριφοράς μας οδηγεί σε ακριβή χαρτογράφηση ακόμα και των πιο περιοριστικών διαμέτρων κόρης. Η ακριβής αυτή χαρτογράφηση ενσωματώνεται στους υπολογισμούς κάθε φακού Varilux Physio 2.0, Ipseo & S series.

Σαν αποτέλεσμα, ο πρεσβύωπας απολαμβάνει κάθε στιγμή όλα τα πλεονεκτήματα του Wavefront και της Όρασης Υψηλής Ευκρίνειας.

“Τόσο μοναδικά όσο κι εσείς!”

Το μόνο πραγματικά εξατομικευμένο πολυεστιακό Varilux Ipseo New Edition είναι η απάντηση στην πρόκληση των ερευνητών της Essilor να δημιουργήσουν τον τέλειο φακό. Η σχεδιαστική δομή του φακού εξακολουθεί να στηρίζεται στη μέτρηση της οπτικής συμπεριφοράς. Κάθε άνθρωπος κινεί το κεφάλι και τα μάτια του με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικό βαθμό. Γνωρίζοντας τη σχέση αυτή, με τη βοήθεια του Vision Print System* μπορούμε να σχεδιάσουμε έναν πολυεστιακό φακό, ο οποίος να ταιριάζει απόλυτα στις συνήθειες του κάθε χρήστη. Με τον τρόπο αυτό δεν ζητάμε από τον χρήστη να προσαρμοστεί στα πολυεστιακά του, αλλά προσαρμόζουμε τα πολυεστιακά του σε εκείνον.

 • Στον πρεσβύωπα που ενδιαφέρεται για τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και απαιτεί την καλύτερη οπτική απόδοση, βάσει των προσωπικών του συνηθειών και συμπεριφορών.

 • Φυσική απεικόνιση χωρίς πλάγιες εκτροπές
 • Εξατομικευμένο πεδίο κοντινής όρασης για μεγαλύτερη άνεση
 • Διευρυμένα οπτικά πεδία
 • Φυσική οπτική αντίληψη
 • Βελτιωμένη αντίληψη του contrast (ευκρίνεια των λεπτομερειών)
 • Όραση υψηλής ευκρίνειας
 • Μπορεί να εφαρμοστεί ιδανικά σε όλους τους τύπους σκελετών, γιατί το ύψος μονταρίσματος μεταβάλλεται, ανάλογα με το ύψος του σκελετού.
 • Ο φακός Varilux Ipseo New Edition  φέρει εγχάρακτα τα αρχικά του ονόματος του κάθε πρεσβύωπα και συνοδεύεται από ειδική συσκευασία και κάρτα πιστοποίησης.

 • Crizal Forte® UV, για απόλυτη διαύγεια, αντοχή στις χαράξεις και προστασία από την UV ακτινοβολία.
 • Crizal® Sun UV, για φακούς ηλίου. Προσφέρει την μεγαλύτερη προστασία από την UV ακτινοβολία. Ευκολία καθαρισμού με αντιχαρακτικές και αντι-ανακλαστικές ιδιότητες.
 • Transitions®, για μέγιστη προστασία σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.
 • Essicolorοι πιο τεχνολογικά προηγμένες βαφές για την μέγιστη χρωματική απόδοση και αντίληψη contrast.
 • Ιατρικές βαφές,  για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων οφθαλμικών και οφθαλμολογικών παθήσεων.