• el
 • en

Varilux® S series

Βασισμένη στις πιο προηγμένες έρευνες της Ανθρώπινης Φυσιολογίας, η τεχνολογία SynchronEyes συνυπολογίζει τις φυσιολογικές διαφορές ανάμεσα στους δύο οφθαλμούς, έτσι ώστε να διασφαλίσει το ευρύτερο δυνατό πεδίο όρασης.

 • bullet-tabΚαθώς η ποιότητα της εικόνας του δεξιού και αριστερού αμφιβληστροειδή επιδρούν στο διόφθαλμο οπτικό πεδίο, ο υπολογισμός των 2 φακών συγχρονίζεται.
 • bullet-tabΗ βελτιστοποίηση κάθε φακού συνυπολογίζει τις διαφορές ανάμεσα στις συνταγές για το αριστερό και το δεξί μάτι, καθώς και τις διακορικές αποστάσεις.
 • bullet-tabΣε κάθε κατεύθυνση του βλέμματος, η ποιότητα εικόνας του αριστερού και δεξιού αμφιβληστροειδή είναι αντίστοιχη, με αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση των διόφθαλμων πεδίων όρασης.

Η τεχνολογία SynchronEyes είναι η μόνη που σέβεται τη διόφθαλμη συμπεριφορά κάθε χρήστη, εξασφαλίζοντας ευρύτερα πεδία όρασης. Τα διόφθαλμα πεδία όρασης είναι έως και 50% ευρύτερα, μέσω της σειράς φακών Varilux S, σε σύγκριση με τους πιο προηγμένους πολυεστιακούς φακούς της αγοράς.

Η τεχνολογία Nanoptix επαναπροσδιορίζει ολοκληρωτικά τη θεμελιώδη δομή των φακών, ώστε να μειώσει την αίσθηση κυματισμού.

Η τεχνολογία Nanoptix επιστρατεύει την πιο προηγμένη τεχνολογία στην οπτική για να εξαλείψει στον μέγιστο βαθμό την αίσθηση κυματισμού.

Κατά τη διάρκεια υπολογισμού της σειράς Varilux S, η τεχνολογία Nanoptix διασπά τον φακό σε χιλιάδες μικροσκοπικά στοιχεία, ώστε να σταθεροποιήσει την εκτροπή των ακτινών:

 • bullet-tabΚαθώς η βασική καμπυλότητα και η διοπτρική ισχύς του φακού επιδρούν στην εκτροπή των ακτίνων, ο συνδυασμός τους βελτιστοποιείται για κάθε ένα από τα μικροσκοπικά στοιχεία.
 • bullet-tabΗ βάση της πρόσθιας επιφάνειας κάθε επιμέρους στοιχείου υπολογίζεται έτσι, ώστε να αντισταθμίζει την επίδραση της διοπτρικής δύναμης που προκαλεί εκτροπές. Η βασική καμπυλότητα μειώνεται, όσο η διοπτρική ισχύς αυξάνεται , προκειμένου να σταθεροποιηθεί η εκτροπή των ακτίνων στη συνολική επιφάνεια του φακού.
 • bullet-tabΌλα τα στοιχεία είναι συνδεδεμένα σε έναν μοναδικό φακό, για να διορθώσουν τη συνταγή του διοπτροφόρου, απαλείφοντας την αίσθηση κυματισμού.

Τα τελευταία χρόνια η Essilor χρησιμοποιεί για την κατασκευή των φακώννέες ψηφιακές μηχανές Advanced Digital Surfacing.
Οι μηχανές αυτές, εκτός από την απόλυτη ακρίβεια που εξασφαλίζουν,προσφέρουν μεγάλες κατασκευαστικές δυνατότητες και ευελιξία.

Σε συνδυασμό με το Point-by-Point TwinningΤΜ, λογισμικό της Essilor που ελέγχει τις μηχανές Advanced Digital Surfacing, οι επιφάνειες των φακών διαμορφώνονται σημείο προς σημείο με ασύγκριτη ακρίβεια 0,1 μικρόμετρα (χιλιοστό του χιλιοστού) μεγιστοποιώντας τις επιδόσεις τους.
Χάρη σε αυτή την τεχνολογία η Essilor δημιούργησε φακούς με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και οπτική απόδοση όπως το Varilux Ipseo, το Varilux Physio, το Varilux Comfort New Edition κ.α.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Δεν πρέπει να συγχέεται η κατασκευή Advanced Digital Surfacing με τον σχεδιασμό.
Η κατασκευή Advanced Digital Surfacing δεν είναι σχεδιασμός.
Είναι ένας νέος τρόπος κατασκευής οφθαλμικών φακών ο οποίος εξασφαλίζει την ακρίβεια κατεργασίας ενός φακού αλλά δεν μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή του.
Η απόδοση ενός φακού εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τον σχεδιασμό του και εν συνεχεία από τον τρόπο κατασκευής του.

Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΚΑΘΕ ΜΑΤΙΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ…

Η κόρη του ματιού κάθε ανθρώπου διαφέρει, μόνιμα, αλλά και σε συνδυασμό με άλλα κριτήρια:

bullet-tabΑπόσταση (όσο περισσότερο κοιτάμε ένα αντικείμενο που βρίσκεται κοντά μας, τόσο το μέγεθος της κόρης του ματιού μειώνεται)

bullet-tabΦως (όσο χαμηλότερος ο φωτισμός, τόσο το μέγεθος της κόρης του ματιού μεγαλώνει)

bullet-tabΗλικία (όσο μεγαλύτερη η ηλικία, τόσο μικρότερη η κόρη)

bullet-tabΑμετρωπία (το μέγεθος της κόρης που προβάλλεται στο φακό αλλάζει ανάλογα με την αμετρωπία)

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ

Μέχρι τώρα, μόνο ένα μόνιμο, σταθερό και προκαθορισμένο μέγεθος κόρης μπορούσε να ληφθεί υπόψη στους υπολογισμούς του φακού.

Έτσι, η οπτική απόδοση του φακού ήταν πραγματικά τέλεια μόνο για ΕΝΑ μέγεθος κόρης, υπό ορισμένες συνθήκες, και για ένα συγκεκριμένο χρήστη. Σαν αποτέλεσμα, όταν το μέγεθος της κόρης του ματιού άλλαζε, η οπτική απόδοση του φακού δεν ήταν σταθερή.Με σκοπό να σχεδιάσουν έναν πιο σταθερό φακό του οποίου η απόδοση δεν θα επηρρεάζεται από το μέγεθος της κόρης, το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της Essilor ανέπτυξε ένα αποκλειστικό μοντέλο συμπεριφοράς, το οποίο λαμβάνει υπόψη του όλους τους παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για την αλλαγή του μεγέθους της κόρης.Ανάλογα με τη συνταγή του χρήστη και το addition, μπορεί να υπολογιστεί το μέγεθος της κόρης σε κάθε κατάσταση (διαφορετικές αποστάσεις όρασης, συνθήκες φωτισμού, ηλικία).

ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΦΑΚΟΥ

Αυτό το αποκλειστικό μοντέλο συμπεριφοράς μας οδηγεί σε ακριβή χαρτογράφηση ακόμα και των πιο περιοριστικών διαμέτρων κόρης. Η ακριβής αυτή χαρτογράφηση ενσωματώνεται στους υπολογισμούς κάθε φακού Varilux Physio 2.0, Ipseo & S series.

Σαν αποτέλεσμα, ο πρεσβύωπας απολαμβάνει κάθε στιγμή όλα τα πλεονεκτήματα του Wavefront και της Όρασης Υψηλής Ευκρίνειας.

polyes_Varilux_S

“Όραση δίχως όρια”

Κατασκευασμένοι με την πιο προηγμένη τεχνολογία της οπτικής και με βαθιά κατανόηση της φυσιολογίας του σύγχρονου πρεσβύωπα, οι φακοί της σειράς Varilux S series αποτελούν την πιο εξελιγμένη οπτική λύση που διαθέτει η σειρά προϊόντων Varilux®.

Φακοί δοκιμασμένοι και εγκεκριμένοι από πρεσβύωπες από όλο τον κόσμο. Η αίσθηση ισορροπίας εν κινήσει και το ευρύ οπτικό πεδίο τον καθιστούν ως την απόλυτη επιλογή πολυεστιακού φακού.

 • 11 διεθνείς πατέντες.
 • 90% μειωμένη αίσθηση κυματισμού.
 • 50% διεύρυνση διόφθαλμων οπτικών πεδίων.

 • Στον πρεσβύωπα που ενδιαφέρεται για τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και απαιτεί την καλύτερη οπτική απόδοση, βάσει των προσωπικών του συνηθειών και συμπεριφορών.

 • Φυσική απεικόνιση χωρίς πλάγιες εκτροπές
 • Εξατομικευμένο πεδίο κοντινής όρασης για μεγαλύτερη άνεση
 • Διευρυμένα οπτικά πεδία
 • Φυσική οπτική αντίληψη
 • Βελτιωμένη αντίληψη του contrast (ευκρίνεια των λεπτομερειών)
 • Όραση υψηλής ευκρίνειας
 • Μπορεί να εφαρμοστεί ιδανικά σε όλους τους τύπους σκελετών, γιατί το ύψος μονταρίσματος μεταβάλλεται, ανάλογα με το ύψος του σκελετού.
 • Ο φακός Varilux® S series φέρει εγχάρακτα τα αρχικά του ονόματος του κάθε πρεσβύωπα (f-360 edition).

 • Crizal Forte® UV, για απόλυτη διαύγεια, αντοχή στις χαράξεις και προστασία από την UV ακτινοβολία.
 • Crizal® Sun UV, για φακούς ηλίου. Προσφέρει την μεγαλύτερη προστασία από την UV ακτινοβολία. Ευκολία καθαρισμού με αντιχαρακτικές και αντι-ανακλαστικές ιδιότητες.
 • Transitions®, για μέγιστη προστασία σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.
 • Essicolorοι πιο τεχνολογικά προηγμένες βαφές για την μέγιστη χρωματική απόδοση και αντίληψη contrast.